• Lotte
  • Verpleegkundige

Persoonlijk contact en waardering

Lotte en Mirjam genieten van het persoonlijk contact met hun cliënten bij Curadomi thuiszorg. “De waardering die we krijgen, voelt goed!”
 
Als Mirjam Guijt na de zorgverlening de deur uitstapt, zwaait Mevrouw Vlieland haar altijd even uit. “Bedankt weer, Mirjam. Werkze nog!”, zegt de 74-jarige cliënt van Curadomi thuiszorg dan. “Wat ik zo leuk vind, is dat u onze namen kent en ons ook bij naam noemt”, zegt Mirjam. Dat maakt het contact persoonlijk. Dat miste ik bij mijn vorige baan.”
 
Mirjam verruilde in april het ziekenhuis voor een baan bij Curadomi. “In de thuiszorg help je mensen in hun vertrouwde omgeving en bouw je een band met hen op. Met mevrouw Vlieland heb ik altijd even een leuk praatje.”
 
Mevrouw Vlieland is blij met de zorg van Curadomi. “Ik vind het prettig dat het een christelijke organisatie is. Het geloof is belangrijk voor mij. Met de medewerkers kan ik daar over spreken. Ze nemen de tijd voor je.”

Chocolaatje 

Mevrouw Rijnsent (85) woont een paar straten verderop. Ook zij laat graag haar waardering zien aan de medewerkers van Curadomi. Een lekkere koek, een chocolaatje, een kopje koffie, dat is haar favoriete manier om haar waardering te uiten. “En negen van de tien keer loopt ze mee naar de deur”, zegt verpleegkundige Lotte Verdoes. “Ik vind het belangrijk om zo een zorgmoment af te kunnen sluiten. Dat geeft een goed gevoel.”
 
“Ik heb een moeilijke tijd gehad toen in korte tijd mijn man en daarna ook mijn dochter overleden. De meiden van Curadomi hebben me erdoor geholpen. De zorg is meer dan het lichamelijke.”
 
“Dat is ook de reden waarom ik bij Curadomi wil werken”, zegt Lotte. “Zorg van mens tot mens is onze slogan. Dat betekent dat we zorg willen bieden die bij mensen past en verder gaat dan alleen het lichamelijke.”
 
Lotte is ook enthousiast over haar team. “We werken in een open sfeer. Collegiaal en enthousiast, met het hart op de goede plaats.”