Elisabeth specialiseerde zich in palliatieve zorg na overlijden moeder
  • Elisabeth van Duijn
  • palliatief verpleegkundige

Elisabeth specialiseerde zich in palliatieve zorg na overlijden moeder

“Of je vindt het niks, of je vindt het geweldig,’’ werd er verteld tijdens het sollicitatiegesprek van Elisabeth van Duijn bij Curadomi thuiszorg. Tien jaar geleden begon ze haar loopbaan in de thuiszorg.  “Nou, ik vind het werk heerlijk,’’ vertelt de Katwijkse verpleegkundige met een grote lach op haar gezicht.  

“Ik koos er bewust voor om bij Curadomi te gaan werken vanwege mijn christelijke geloofsovertuiging,” vertelt Elisabeth bewogen. Ze voelt zich helemaal op haar plek.

Specialisatie

Ook de kans om zich als zorgprofessional te ontwikkelen op grond van haar eigen interesse, maakt het werken bij Curadomi voor Elisabeth heel bijzonder.  “Ik volgde de opleiding voor de specialisatie palliatieve zorg en met een reden. Vijf jaar geleden is mijn moeder overleden aan een ongeneeslijke ziekte. Ik had in die tijd graag gewild dat er iemand voor mijn moeder was buiten haar familie om, waar zij haar hart kon luchten en kon praten over het naderende einde. Nu kan ik diegene voor iemand anders zijn en dat is erg waardevol.”

Meelopen tot het eind

Wat vindt Elisabeth zo mooi aan haar functie als palliatief verpleegkundige? “Je mag het laatste stukje van iemands leven meelopen, de moeilijke gesprekken aangaan en er voor iemand en zijn of haar familie zijn. Ik heb zelf ervaren hoe het is om iemand te verliezen en weet wat hen te wachten staat. Het is heel waardevol om mensen die in een vergelijkbare situatie komen, vanuit mijn specialisme bij te staan.”

Tekst: Laura de Raad